Zelf installeren

Airco zelf installeren of overlaten aan een professional? En is dit moeilijk? Dat ligt er een beetje aan wat voor airconditioning je nodig hebt. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een mobiele airco is het een kwestie van uitpakken, een slang uit het raam hangen of koppelen aan een afvoersysteem en klaar ben je. Ook een split-airco is eenvoudig te plaatsen. Een vaste airconditioning heeft nogal wat handelingen nodig en kan echt beter door een professional uitgevoerd worden. Dit komt, omdat er aan de buitenzijde een unit aan de muur of op een dak geplaatst moet worden. Zeker wanneer een unit stevig aan de muur gehangen dient te worden kun je dit beter aan een expert overlaten. Je wilt immers niet zelf gewond raken, laat staan dat een ander gewond raakt wanneer de unit naar beneden komt!

Mobiele airco zelf installeren
Wanneer je een mobiele airco gaat plaatsen dien je erop te letten dat je deze niet op een zonnige plaats zet, tenzij je de ramen afdekt zoals met lamellen of gordijnen. Daarnaast dien je erop te letten of er een raam in de ruimte aanwezig is waarlangs je de afvoerslang naar buiten kunt hangen. Indien je een luchtafvoersysteem hebt dan kun je eventueel de afvoerslang van de airco hierop monteren. Dit kun je al heel eenvoudig doen met bijvoorbeeld tape of een verloopstuk.

Split-airco of vaste airco zelf installeren
Het voordeel van een split-airco is dat er geen muren open gebroken hoeven te worden, een klein gat in de muur is namelijk voldoende. De installatie kun je bijna helemaal zelf doen. Echter het koppelen van de leidingen dien je uit te laten voeren door een geautoriseerde professional. Maar dat zijn de kosten niet, want dat kan zo gedaan zijn.

Een vaste airco installeren kun je echt beter aan een professional overlaten. Wanneer je hier zelf aan gaat beginnen kan het een grote puinhoop worden, omdat je nogal wat in de muur moet gaan boren en in het ergste geval moet gaan breken. Wanneer je de installatie overlaat aan een professional krijg je garantie en eventuele schade wordt gedekt (mits je het werk laat doen door een geautoriseerde professional). Zelf installeren wordt daarom echt afgeraden. Bij een verkeerde installatie van de airco kun je ook nog eens krijgen dat je geen aangename luchtkwaliteit in de ruimte krijgt, maar lucht met allerlei verontreinigingen.

Meer weten?
Vraag gratis offertes op bij verschillende bedrijven. Zo zie je direct wat de kosten zijn als je een airco laat plaatsen en kun je een goede afweging maken. Na het invullen van je gegevens in het offerte formulier zullen meerdere bedrijven vrijblijvend contact met je opnemen. Ga naar de offerte pagina.

Aanbieders van airco’s vergelijken?

Kom vrijblijvend in contact met airco leveranciers en laat je adviseren over de mogelijkheden. Door het aanbod naast elkaar te leggen maak je een betere keuze en kun je besparen op je aankoop. Offertes vergelijken is gratis en vrijblijvend.

Kijk ook op pagina:
Airconditioning kopen
Airconditioning met luchtreiniging
Airconditioning voor de slaapkamer
Airconditioning zonder buitenunit
Airconditioning merken
Airconditioning soorten
Airconditioning zakelijk
Airconditioning offertes

Airco kopen

Je vindt op Airco-Informatie.be veel informatie en tips over airco's. De praktische informatie maakt het mogelijk om een betere keuze te maken zodat je de juiste airco koopt.

Ook kun je in contact komen met leveranciers van airco's. Die ook de complete installatie voor je kunnen verzorgen.

Alle onderwerpen A-Z
Bekijk de 35+ onderwerpen die je op deze website kunt vinden.

Aanbieders vergelijken?

Neem vrijblijvend contact op met airco leveranciers. Vraag gratis airco offertes aan.

© Copyright 2013-2020 Airco-Informatie.be | Airco | Voor leveranciers