Tips

Tips voor het kopen van een airco. Je wilt graag een airco kopen voor thuis of op kantoor. Waar dien je dan allemaal op te letten? Het begint allemaal met de ruimte die je wilt gaat koelen. Is dit een kleine of juiste grote ruimte? Het beste kun je de inhoud van de ruimte berekenen door LxBxH waaruit een m3 getal komt. Met dit getal kun je gaan kijken welke airco’s voldoende koelvermogen hebben om de ruimte te gaan koelen. Hierna dien je te beslissen of je een vaste airconditioner wilt of een die je kunt verplaatsen. Kortom een hoop vragen die je eerst zult moeten beantwoorden alvorens je tot aankoop overgaat. Hieronder kun je enkele belangrijke tips lezen die de aankoop een stuk makkelijker kunnen maken.

1. Energieverbruik
Je wilt echt geen airco in huis of op kantoor hebben die enorm veel energie verbruikt. Er zijn best wel wat airco’s die een te laag energielabel hebben en je slaat echt stijl achterover wanneer je dan de energienota ontvangt. Het energieverbruik wordt bepaald door de koelingscapaciteit van de airco, de duur dat je gebruik maakt van het apparaat en het energielabel. Het beste kun je kiezen voor energielabel A of nog beter A+. Wil je meer energie besparen in jouw huis? Neem dan een kijkje op deze website over het isoleren van de spouwmuur of lees verder op pagina airco energieverbruik.

2. Geluidsniveau
Erg belangrijke tip, let op het geluidsniveau. Een airco die veel lawaai maakt is zeer ergerlijk. Wanneer je er een koopt die een enorm kabaal maakt dan krijg je al snel spijt. Een flink geluid weegt niet op tegen het voordeel van koelen. Het is de bedoeling dat je bij een airco prettig kunt leven, werken en slapen.

3. De juiste grootte
Om de juiste grootte airconditioner te kiezen dien je eerst de inhoud van de ruimte te berekenen (lxbxh = m3). Hou ook rekening met eventuele ramen en of de ruimte een zonnige kant heeft. Wanneer er namelijk veel ramen aanwezig zijn of de ruimte staat enkele uren per dag in de zon, dan kan het nodig zijn om een airco aan te schaffen met wat meer vermogen. Al is het wel zo dat het eenvoudig sluiten van de gordijnen al veel kan schelen. Het is daarnaast belangrijk om te kijken of je een airco voor één of meerdere ruimtes wil gaan gebruiken.

4. Ga voor kwaliteit
Je hebt er niets aan om een goedkope airco aan te schaffen die maar kort meegaat. Je kunt beter een wat hoger bedrag uitgeven voor wat betere kwaliteit. Ook kun je in contact komen met airco specialisten. Dit kan via onze gratis offerte service. Door het opvragen van offertes kun je een betere inschatting maken van de prijzen. Zo is het mogelijk om voor het beste aanbod te kiezen en zul je dus besparen op de aanschafkosten. Kom nu vrijblijvend en gratis in contact met airco leveranciers; ga naar de offerte airco pagina.

Aanbieders van airco’s vergelijken?

Kom vrijblijvend in contact met airco leveranciers en laat je adviseren over de mogelijkheden. Door het aanbod naast elkaar te leggen maak je een betere keuze en kun je besparen op je aankoop. Offertes vergelijken is gratis en vrijblijvend.

Kijk ook op pagina:
Airconditioning met luchtreiniging
Airconditioning voor de slaapkamer
Airconditioning zonder buitenunit
Airconditioning merken
Airconditioning soorten
Airconditioning garantie
Airconditioning zakelijk
Airconditioning offertes

Airco kopen

Je vindt op Airco-Informatie.be veel informatie en tips over airco's. De praktische informatie maakt het mogelijk om een betere keuze te maken zodat je de juiste airco koopt.

Ook kun je in contact komen met leveranciers van airco's. Die ook de complete installatie voor je kunnen verzorgen.

Alle onderwerpen A-Z
Bekijk de 35+ onderwerpen die je op deze website kunt vinden.

Aanbieders vergelijken?

Neem vrijblijvend contact op met airco leveranciers. Vraag gratis airco offertes aan.

© Copyright 2013-2020 Airco-Informatie.be | Airco | Voor leveranciers