Soorten airco’s

Soorten airco’s waaruit gekozen kan worden. Naast de vele verschillende merken, zijn er ook verschillende soorten airco’s te koop. Maar welke bestaan er nu eigenlijk allemaal? Hieronder vind je meer informatie over de soorten airco’s die er te koop zijn, zo weet je zeker dat je opzoek gaat naar het juiste type dat bij jouw huis of kantoor past. Er zijn twee hoofdgroepen in airconditioning te onderscheiden, namelijk mobiele en vaste (split) airconditioners.

Mobiele airco
Deze airconditioners zijn vooral makkelijk, omdat ze makkelijk te verplaatsen zijn. Het gewicht van een mobiele airco is laag en dankzij de wieltjes onderaan kun je hem snel verplaatsen van ruimte naar ruimte. Zo kun je een airconditioner overdag in de woonkamer zetten en ’s avonds in de studie- of slaapkamer. Dit type airco is vooral geschikt voor kleinere ruimtes. Je hebt geen last van installatiekosten of onderhoudskosten. Erg makkelijk om op te bergen in de winter door zijn geringe formaat en lage energieverbruik.

Bij dit type kan gekozen worden uit: mobiel-monobloc airco’s of mobiel-semi-split airco’s. Het monobloc systeem bestaat uit één deel. Deze zijn compact van formaat, maar maken over het algemeen wat meer lawaai. Een mobiel-semi-split systeem bestaat uit twee delen. Deze zijn met elkaar verbonden met een dunne slang. Ze bieden meer verkoeling dan een monobloc systeem en ze zijn stiller.

Vaste (split) airco
Het woord ‘vaste’ zegt het eigenlijk al, dit type airco wordt op een vaste plaats in een ruimte gehangen. Wereldwijd wordt dit type het meeste verkocht. Net als bij de mobiele airconditioners zijn ook van dit type vele soorten airco’s beschikbaar waaruit gekozen kan worden. Voor diverse soorten ruimtes, van klein tot groot. Dit type systeem wordt verticaal, bovenaan een muur geïnstalleerd.

Bij een vaste (split) airco kan gekozen worden uit: vloer, plafond, cassette-plafondinbouw en multi-split modellen. Het is afhankelijk van de ruimte die gekoeld moet worden voor welk model gekozen moet worden. Vloer, plafond en multi-split modellen zijn naast groot gebruik in kantoren en winkels ook prima thuis te gebruiken. Het cassette-plafondinbouwmodel wordt vooral toepast in ruimtes zoals winkels, kantoren en restaurants.

Meer weten?
Wil je een airco kopen en laten plaatsen? Of wil je weten hoeveel het kost om de airco aan te schaffen maar zelf te installeren? Dan kun je het beste meerdere offertes bij airco experts opvragen. Dit kan door ons offerte formulier te gebruiken en kom je spoedig in contact met enkele bedrijven die je graag te woord staan. Ga naar de airco offerte pagina.

Aanbieders van airco’s vergelijken?

Kom vrijblijvend in contact met airco leveranciers en laat je adviseren over de mogelijkheden. Door het aanbod naast elkaar te leggen maak je een betere keuze en kun je besparen op je aankoop. Offertes vergelijken is gratis en vrijblijvend.

Kijk ook op pagina:
Airconditioning kopen
Airconditioning met luchtreiniging
Airconditioning voor de slaapkamer
Airconditioning zonder buitenunit
Airconditioning merken
Airconditioning zakelijk
Airconditioning garantie
Airconditioning offertes

Airco kopen

Je vindt op Airco-Informatie.be veel informatie en tips over airco's. De praktische informatie maakt het mogelijk om een betere keuze te maken zodat je de juiste airco koopt.

Ook kun je in contact komen met leveranciers van airco's. Die ook de complete installatie voor je kunnen verzorgen.

Alle onderwerpen A-Z
Bekijk de 35+ onderwerpen die je op deze website kunt vinden.

Aanbieders vergelijken?

Neem vrijblijvend contact op met airco leveranciers. Vraag gratis airco offertes aan.

© Copyright 2013-2020 Airco-Informatie.be | Airco | Voor leveranciers