Prijzen

De prijzen en kosten van een airco. De prijzen van airco’s kunnen flink verschillen. Dit ligt onder andere aan het energielabel, het energieverbruik, het type airconditioner, of er onderhoud nodig is en aan de verschillende opties zoals een systeem met afstandsbediening, automatische climate control en filters. Wanneer je een duurder model airco gaat kopen, zoals een vaste airco, dan moet je erop letten of de montage in de prijs zit. Wanneer je al een dure airconditioner aanschaft en er komen nog allerlei arbeidsuren bij, dan kan dat flink oplopen. De kosten van een airco zitten vooral in het energieverbruik en eventuele onderhoudskosten.

Vergelijk prijzen
Het loont zeker om bij flink een aantal aanbieders prijzen te vergelijken. Ook hierbij geldt, als je kiest voor een airco die door een professional gemonteerd moet worden, vraag de prijzen op inclusief montagekosten. Indien je kiest voor een mobiele airco of split-airco dan kan het nogal eens lonen om in de wintermaanden voor een airco te kijken. De prijzen kunnen dan namelijk flink afwijken van die van de zomermaanden. Ook kun je specifiek zoeken naar goedkope air conditioners. Bekijk onze offerte pagina om direct met airco specialisten in contact te komen. Je krijgt vrijblijvend advies en weet direct waar je aan toe bent. Ga naar de offerte pagina.

De kosten
> Energiekosten
Bij een airconditioning krijg je sowieso te maken met energiekosten. Deze zijn flink meer in vergelijking tot een ventilator. Je moet rekenen dat je tussen de 35 en 100 euro per jaar kwijt bent aan energiekosten. Ter vergelijking, een ventilator verbruikt ongeveer 3 euro per jaar aan elektriciteit. Bij de aanschaf kun je het beste letten op het energielabel. Deze dient A of A+ te zijn. Een mobiele airco is vaak het duurste type airco, dit omdat deze flink moet draaien om een ruimte gekoeld te krijgen. Een tip is om een ruimte op warme dagen zo donker mogelijk te houden. Dus doe op tijd de gordijnen dicht! De airco kan de ruimte in dat geval beter koelen.

> Onderhoudskosten
Een mobiele airco en een split-airco kun je goed zelf onderhouden. Een vaste airconditioning is een heel ander verhaal. Deze moet je door een professional ieder jaar laten onderhouden. Tijdens een onderhoudsbeurt wordt onder andere de filter gecontroleerd. Voordat je overgaat tot aanschaf kan het dus wel zo handig zijn bij een bedrijf de onderhoudskosten op te vragen.

Aanbieders van airco’s vergelijken?

Kom vrijblijvend in contact met airco leveranciers en laat je adviseren over de mogelijkheden. Door het aanbod naast elkaar te leggen maak je een betere keuze en kun je besparen op je aankoop. Offertes vergelijken is gratis en vrijblijvend.

Kijk ook op pagina:
Airconditioning met luchtreiniging
Airconditioning voor de slaapkamer
Airconditioning zonder buitenunit
Airconditioning merken
Airconditioning soorten
Airconditioning garantie
Airconditioning tips
Airconditioning voor bedrijven
Airconditioning offertes

Airco kopen

Je vindt op Airco-Informatie.be veel informatie en tips over airco's. De praktische informatie maakt het mogelijk om een betere keuze te maken zodat je de juiste airco koopt.

Ook kun je in contact komen met leveranciers van airco's. Die ook de complete installatie voor je kunnen verzorgen.

Alle onderwerpen A-Z
Bekijk de 35+ onderwerpen die je op deze website kunt vinden.

Aanbieders vergelijken?

Neem vrijblijvend contact op met airco leveranciers. Vraag gratis airco offertes aan.

© Copyright 2013-2020 Airco-Informatie.be | Airco | Voor leveranciers