Nadelen

Nadelen van een airco. Een airco kent niet alleen voordelen, maar helaas ook nadelen. Zo kun je bijvoorbeeld makkelijk verkouden worden van een airco en indien de airconditioning niet goed wordt onderhouden kan er verontreinigde lucht ontstaan in de ruimte waar deze geplaatst is. Je dient bij de aanschaf van een aircosysteem goed te letten op de onderhoudskosten en elektriciteitskosten. Wanneer je bijvoorbeeld een airco koopt zonder een goed energielabel, dan kun je voor hoge kosten komen te staan.

Je wordt verkouden van een airco zodra er een te hoog temperatuurverschil ontstaat tussen de ruimte waar de airco staat en de ruimte buiten. Dit kan zorgen voor een flinke verkoudheid met snotteren, keelpijn en hoesten. Het lijkt zelfs wel een beetje op griep. Toch verdwijnen deze klachten al snel weer wanneer de temperatuur van de airco niet te koud wordt ingesteld. Wanneer een airco niet goed wordt onderhouden, dan kun je te maken krijgen met vieze luchtjes, veel te droge lucht en gezondheidsklachten zoals misselijkheid en hoofdpijn. Het is zeer belangrijk dat de filters van een airco op tijd worden schoongemaakt.

Wanneer je een wat grotere airconditioning hebt, dan kan het verstandig zijn om een onderhoudscontract af te sluiten zodat je zeker weet dat je airco in optimale conditie blijft. Je doet er dan ook langer mee. Wel is het zo dat een onderhoudscontract behoorlijk wat extra kosten met zich mee kan brengen. Tot slot de elektriciteitskosten. Wanneer je een airco gaat aanschaffen, let dan goed op een energielabel. Hele goedkope en kwalitatief slechte airco’s kunnen namelijk hoge elektriciteitskosten met zich meebrengen. Zoals je dus kunt lezen heeft een airco dus ook best wel wat nadelen. En toch, er zijn meer voordelen dan nadelen aan een airconditioning.

Nadelen airco op een rijtje
– Te groot temperatuurverschil tussen binnen en buiten kan zorgen voor een verkoudheid
– Bij slecht onderhoud kunnen klachten ontstaan zoals vieze luchtjes en gezondheidsklachten
– Een onderhoudscontract kan extra kosten met zich meebrengen
– Er zijn airco’s met een slecht energielabel wat kan resulteren in hoge elektriciteitskosten

Aanbieders van airco’s vergelijken?

Kom vrijblijvend in contact met airco leveranciers en laat je adviseren over de mogelijkheden. Door het aanbod naast elkaar te leggen maak je een betere keuze en kun je besparen op je aankoop. Offertes vergelijken is gratis en vrijblijvend.

Kijk ook op pagina:
Airconditioning kopen
Airconditioning met luchtreiniging
Airconditioning voor de slaapkamer
Airconditioning zonder buitenunit
Airconditioning merken
Airconditioning soorten
Airconditioning prijzen
Airconditioning zakelijk
Airconditioning offertes

Airco kopen

Je vindt op Airco-Informatie.be veel informatie en tips over airco's. De praktische informatie maakt het mogelijk om een betere keuze te maken zodat je de juiste airco koopt.

Ook kun je in contact komen met leveranciers van airco's. Die ook de complete installatie voor je kunnen verzorgen.

Alle onderwerpen A-Z
Bekijk de 35+ onderwerpen die je op deze website kunt vinden.

Aanbieders vergelijken?

Neem vrijblijvend contact op met airco leveranciers. Vraag gratis airco offertes aan.

© Copyright 2013-2020 Airco-Informatie.be | Airco | Voor leveranciers