Airco kopen

Wanneer airco kopen?
In de zomermaanden kan het zelfs in Vlaanderen, België nog best warm worden. En dat geldt nog meer voor kantoren waar grote groepen mensen bij elkaar in één ruimte zitten. Daar kan de warmte al snel zo hinderlijk worden dat het werken zeer onaangenaam is. Een groot aantal bedrijven hebben gelukkig een goed aircosysteem. Maar nog steeds zijn er werkgevers die hier niet het nut van inzien. Als jij zo’n werkgever hebt vraag je je wellicht af of er vanuit de overheid geen regels zijn voor het werken bij bepaalde temperaturen. Met andere woorden: wanneer is het bieden van airco noodzaak. In dit artikel gaan we hier dieper op in.

Werkgever moet gezondheidsklachten voorkomen
Helaas zijn er vanuit de overheid geen regels voor het hanteren van bepaalde temperaturen op de werkvloer. Een bedrijf is echter wel verplicht om gezondheidsklachten te voorkomen. En het werken bij hoge temperaturen kan inderdaad schadelijk zijn voor de gezondheid. Denk maar eens aan mensen die bepaalde aandoeningen hebben, weinig weerstand hebben of zwanger zijn. Ook kunnen mensen met luchtwegaandoeningen veel hinder ondervinden van een hoge luchtvochtigheid als gevolg van de hitte.

Werknemerstevredenheid is belangrijk voor het bedrijfsrendement
Uit het bovenstaande blijkt wel dat de regels omtrent werktemperaturen nogal vaag zijn. Dat betekent overigens niet dat bedrijven er met de pet naar moeten gooien. Een aangename werktemperatuur leidt tot betere arbeidsomstandigheden en tevredener personeel. En tevreden personeel is productiever. Voor het bedrijfsrendement is het daarom beter als de werkgever investeert in een goede airco installatie. En als dit echt niet mogelijk is kan er wellicht een mobiele airco worden aangeschaft. Hiermee kun je niet een heel gebouw koelen, maar het biedt werknemers wel de gelegenheid om even bij te kunnen komen. Er zijn overigens ook bedrijven waar je dergelijke aircosystemen voor een bepaalde tijd kunt huren.

Aanbieders van airco’s vergelijken?

Kom vrijblijvend in contact met airco leveranciers en laat je adviseren over de mogelijkheden. Door het aanbod naast elkaar te leggen maak je een betere keuze en kun je besparen op je aankoop. Offertes vergelijken is gratis en vrijblijvend.

Airco kopen

Je vindt op Airco-Informatie.be veel informatie en tips over airco's. De praktische informatie maakt het mogelijk om een betere keuze te maken zodat je de juiste airco koopt.

Ook kun je in contact komen met leveranciers van airco's. Die ook de complete installatie voor je kunnen verzorgen.

Alle onderwerpen A-Z
Bekijk de 35+ onderwerpen die je op deze website kunt vinden.

Aanbieders vergelijken?

Neem vrijblijvend contact op met airco leveranciers. Vraag gratis airco offertes aan.

© Copyright 2013-2019 Airco-Informatie.be | Airco | Voor leveranciers