Gevaren airco

De gevaren van een airco. Er zijn wereldwijd miljoenen mensen die veel profijt hebben van een airconditioner. Maar er kleven ook gevaren aan het systeem wanneer deze niet op de juiste manier wordt gebruikt en wanneer er niet op tijd onderhoud wordt uitgevoerd aan een airco. Zo kunnen er vervelende gezondheidsproblemen ontstaan. Wees slim en ga op de juiste manier om met een airco, hoe je dat doet kun je hieronder lezen.

Bacteriële infectie
Wanneer je gebruik maakt van een airco kunnen er omstandigheden ontstaan waarin bacteriën ontstaan die schadelijk en zelfs gevaarlijk kunnen zijn voor mensen. Op het moment dat een airconditioner zijn werk doet zal deze vocht uit de lucht gaan onttrekken. Deze wordt opgevangen in een bak. Er zijn echter ook airco’s die meteen het vocht naar buiten blazen.

Ongeacht het type airco moet je goed letten op eventuele condensatie in de airco. Hierin kunnen zich bacteriën vormen zoals legionella. De filters dienen op tijd nagekeken en schoongemaakt te worden, want ook hierin kunnen zich bacteriën gaan nestelen.

Koelvloeistof
Een airco koelt de warme lucht die het aanzuigt met koelvloeistof. Dit is een gemene vloeistof die erg schadelijk kan zijn voor het milieu. Indien je het onderhoud niet zelf kunt uitvoeren is het belangrijk om op tijd een professional langs te laten komen die het systeem helemaal nakijkt. Tijdens de inspectie zal er namelijk ook gekeken worden of er lekkages zijn.

Kijk uit met elektriciteit
Je kunt al flink besparen op de elektriciteitskosten door goed te kijken naar het energielabel van een airco. Laat een airconditioner ook niet onnodig draaien. Ben je bijvoorbeeld ’s nachts in een bepaalde ruimte niet aanwezig, zet de airco dan uit. Er zijn nogal wat bedrijven die ’s nachts de airco gewoon door laten draaien. Het is beter om ’s morgens vroeg even een raam open te zetten zodat er wat koude en verse lucht naar binnen kan.

Ziek worden
Van een airco kun je ziek worden op het moment dat deze niet op tijd nagekeken of schoongemaakt wordt. Ook wanneer deze verkeerd wordt ingesteld kan er een situatie ontstaan waarbij de binnentemperatuur veel te sterk afwijkt van de buitentemperatuur. Iedere keer wanneer je dan buiten de deur komt krijg je de bekende klap in het gezicht. Dit is ook het geval wanneer je van buiten naar binnen gaat. Het lichaam reageert hier sterk op waardoor je snel verkouden kunt worden. Bekende gezondheidsklachten zijn hoofdpijn, keelpijn, hoesten en misselijkheid.

Verkeerde installatie
De verkeerde installatie van een airconditioner kan zorgen voor gevaarlijke situatie voor jezelf of voor anderen. Wanneer je bijvoorbeeld een unit aan de buitenkant van het huis hebt hangen, dan dient deze op de juiste manier geïnstalleerd te zijn. Indien dat niet het geval is dan is het mogelijk dat deze naar beneden komt en jij bent aansprakelijk voor schade die hieruit voorkomt!

Aanbieders van airco’s vergelijken?

Kom vrijblijvend in contact met airco leveranciers en laat je adviseren over de mogelijkheden. Door het aanbod naast elkaar te leggen maak je een betere keuze en kun je besparen op je aankoop. Offertes vergelijken is gratis en vrijblijvend.

Kijk ook op deze informatie pagina’s:
Airconditioning kopen
Airconditioning met luchtreiniging
Airconditioning voor de slaapkamer
Airconditioning zonder buitenunit
Airconditioning merken
Airconditioning soorten
Airconditioning zakelijk
Airconditioning offertes

Airco kopen

Je vindt op Airco-Informatie.be veel informatie en tips over airco's. De praktische informatie maakt het mogelijk om een betere keuze te maken zodat je de juiste airco koopt.

Ook kun je in contact komen met leveranciers van airco's. Die ook de complete installatie voor je kunnen verzorgen.

Alle onderwerpen A-Z
Bekijk de 35+ onderwerpen die je op deze website kunt vinden.

Aanbieders vergelijken?

Neem vrijblijvend contact op met airco leveranciers. Vraag gratis airco offertes aan.

© Copyright 2013-2020 Airco-Informatie.be | Airco | Voor leveranciers