Garantie

Garantie op airco’s hoe zit dat? Wanneer je een airco gaat aanschaffen moet je goed op de garantievoorwaarden letten. Een airco kost al snel een paar honderd euro en je wilt niet al snel weer een nieuw apparaat moeten aanschaffen. Hierbij geldt absoluut goedkoop is duurkoop. Op iedere airco die je nieuw koopt hebt je recht op 2 jaar fabrieksgarantie.

Fabrikanten hanteren echter wel garantievoorwaarden die veel van elkaar kunnen verschillen. Zo zijn er fabrikanten die je verplichten een formulier in te vullen en op te sturen om in aanmerking te komen voor extra garantiejaren. Storingen, ondeugdelijk gebruik of het niet voldoende uitvoeren van onderhoud vallen over het algemeen buiten de garantie. Mocht het zo zijn dat je een onderhoudscontract moet afsluiten, let dan goed op de kosten die dit met zich meebrengt. Van een onderhoudscontract heb je geen last indien je kiest voor een mobiele airco. Contracten zijn meestal van toepassing op vaste (split) airco’s.

Tips waar je op moet letten bij garantie

1. Onderhoud
Heb je een airco gekocht waarbij je onderhoud moet laten uitvoeren door een professional? Kijk dan goed wat de kosten zijn. Kijk op internet ook goed naar reviews die gegeven worden over airco’s. Op deze manier kom je er snel achter of er makkelijk gebreken optreden bij een bepaald type airco.

2. Service
Het bedrijf waar je de airco koopt, of dat nu online is of niet, de service moet goed zijn. Mocht er iets met je airconditioner aan de hand zijn, dat moet je snel iemand kunnen bereiken. Een bedrijf dient snel met een oplossing te kunnen komen. Tijdens hete zomerdagen wil je niet met een kapotte airco opgescheept zitten natuurlijk.

3. Verzekering
Er zijn verzekeraars waarbij een airco meeverzekerd is bij de inboedelverzekering. Controleer je polis of sluit de juiste inboedelverzekering voordat je overgaat tot aanschaf van een airco. Mocht je dan met schade komen te zitten die niet vallen onder de garantie van de fabrikant dan kun je vaak toch aankloppen bij je verzekeraar.

4. Huurwoning of koopwoning
Indien je een huurwoning hebt en je wilt een aircosysteem aan de buitenkant van het huis hangen, dan dien je eerst om toestemming te vragen bij de woningbouwvereniging. Bij een koopwoning dien je erop te letten of het plaatsen van een airco is toegestaan. Bij een flat of monumentaal pand is het plaatsen van een airco over het algemeen niet toegestaan. Zorg er altijd voor dat een airco op de juiste manier geïnstalleerd is. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat een airconditioningsysteem ineens van de muur valt. Mocht dan iemand geraakt worden die op dat moment langs je huis loopt, dan kun je aansprakelijk gesteld worden!

Voor meer tips kun je naar pagina airco tips gaan. Ben je verder benieuwd naar de prijzen van een airco voor jouw huis? Dan kun je het beste airco offertes opvragen.

Aanbieders van airco’s vergelijken?

Kom vrijblijvend in contact met airco leveranciers en laat je adviseren over de mogelijkheden. Door het aanbod naast elkaar te leggen maak je een betere keuze en kun je besparen op je aankoop. Offertes vergelijken is gratis en vrijblijvend.

Zie ook:
Airconditioning kopen
Airconditioning met luchtreiniging
Airconditioning voor de slaapkamer
Airconditioning zonder buitenunit
Airconditioning merken
Airconditioning soorten
Airconditioning zakelijk
Airconditioning offertes

Airco kopen

Je vindt op Airco-Informatie.be veel informatie en tips over airco's. De praktische informatie maakt het mogelijk om een betere keuze te maken zodat je de juiste airco koopt.

Ook kun je in contact komen met leveranciers van airco's. Die ook de complete installatie voor je kunnen verzorgen.

Alle onderwerpen A-Z
Bekijk de 35+ onderwerpen die je op deze website kunt vinden.

Aanbieders vergelijken?

Neem vrijblijvend contact op met airco leveranciers. Vraag gratis airco offertes aan.

© Copyright 2013-2020 Airco-Informatie.be | Airco | Voor leveranciers