Airconditioning kopen

Airco kopen? Hier moet je op letten…

Een airco kopen is zo gedaan, maar de juiste kopen, kan nog een hele opgave zijn. Er zijn veel zaken waar je namelijk op moet letten wanneer je een airconditioner gaat kopen. Er zijn vele soorten te koop met diverse energielabels en koelvermogen. Tegenwoordig zijn de modernste airco’s uitgerust met allerlei geavanceerde opties.
Het type wat je gaat kopen hangt af van hoe groot de ruimte is, en of er een luchtafvoer of raam aanwezig is. En je dient jezelf de vraag te stellen, wil je de airco op meerdere plaatsen gebruiken of dient een ruimte altijd de beschikking te hebben over gekoelde lucht? Hieronder vind je belangrijke tips die een air conditioning systeem kopen een stuk makkelijker maken.

1. Aankoopmoment
Het beste kun je een airco kopen in de wintermaanden. De prijzen zijn dan vaak aanzienlijk lager dan in de zomer waarin de vraag naar airconditioners hoog is. Er zijn zelfs jaren bij dat er in de zomermaanden geen enkele airco meer te krijgen is!

2. Mobiele of vaste airco
Wil je de airco kunnen verrijden en is de ruimte niet al te groot? Kies dan voor een mobiele airco. Wil je een wat grotere ruimte koelen of niet steeds een airco moeten verrijden? Kies dan voor een vaste airco. Een mobiele airco ga je, mits het geen gelijkvloerse woning betreft, niet zo snel van beneden naar boven of andersom verhuizen. Het gewicht kan namelijk nog best wel tegenvallen.

3. Meet de ruimte op
Voor je gaat kopen kun je het beste even de ruimte opmeten. Zo weet je waar je op moet letten wanneer je naar de specificaties van airconditioners gaat kijken.

4. Let op het energielabel
Hoe beter het energielabel, des te minder energiekosten je zult hebben. Ga liever niet voor een airconditioner die een erg laag energielabel heeft, kijk naar het energieverbruik want je kunt dan namelijk voor een erg onprettige tegenvaller komen te staan wanneer je de energienota ontvangt.

5. Probeer hem uit
Het beste kun je een airco even gaat bekijken in een winkel of ga opzoek op internet naar reviews en filmpjes. Wanneer je vooraf goed onderzoek doet weet je precies wat de voordelen en nadelen zijn. Je wilt bijvoorbeeld immers geen airco in huis halen die zo hard lawaai maakt dan je niet eens meer rustig kunt werken of slapen.

Vergelijk ook de tarieven van verschillende airco leveranciers door het opvragen van offertes. Hierdoor kun je ook besparen op de kosten van zo een koelingssysteem, omdat je een beter inzicht in de marktprijzen zult krijgen. Vraag gratis en vrijblijvend airconditioning offertes aan.

Aanbieders van airco’s vergelijken?

Kom vrijblijvend in contact met airco leveranciers en laat je adviseren over de mogelijkheden. Door het aanbod naast elkaar te leggen maak je een betere keuze en kun je besparen op je aankoop. Offertes vergelijken is gratis en vrijblijvend.

Kijk ook op pagina:
Airconditioning met luchtreiniging
Airconditioning voor de slaapkamer
Airconditioning zonder buitenunit
Airconditioning merken
Airconditioning soorten
Airconditioning garantie
Airconditioning tips
Airconditioning zakelijk
Airconditioning offertes

Airco kopen

Je vindt op Airco-Informatie.be veel informatie en tips over airco's. De praktische informatie maakt het mogelijk om een betere keuze te maken zodat je de juiste airco koopt.

Ook kun je in contact komen met leveranciers van airco's. Die ook de complete installatie voor je kunnen verzorgen.

Alle onderwerpen A-Z
Bekijk de 35+ onderwerpen die je op deze website kunt vinden.

Aanbieders vergelijken?

Neem vrijblijvend contact op met airco leveranciers. Vraag gratis airco offertes aan.

© Copyright 2013-2020 Airco-Informatie.be | Airco | Voor leveranciers